Francúzska kuchyňa
ostáva 9 miest
Objav tajomstvo Francúzskej kuchyne! V spolupráci s Francúzskou alianciou sme si pre teba pripravili nezabudnuteľné menu!
- Dátum kurzu: 29.05.2024 (streda) o 17:00
- Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
- Miesto kurzu: Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice
Čo sa naučíš?
Francúzska kuchyňa je považovaná za jednu z najvýznamnejších a najrôznorodejších kuchýň na svete, často považovaná za špičku gastronómie. Je charakteristická pre kvalitné suroviny a bohaté chute.
Jedným z charakteristických prvkov francúzskej kuchyne je dôraz na sezónne a regionálne ingrediencie. Každý región má svoje vlastné špeciality, ktoré odrážajú miestne tradície a dostupné suroviny.
Francúzska kuchyňa je tiež známa pre svoje základné omáčky, ako napríklad hollandaise, béarnaise, a bešamel, ktoré sú neodmysliteľnou súčasťou mnohých jedál. Kráľovské jedlá, ako je boeuf bourguignon, coq au vin a ratatouille, zdôrazňujú bohatosť a komplexnosť chute francúzskych pokrmov.
Na našej škole varenia sa naučíš pripravovať tradičnú francúzsku rybaciu polievku, paté ktoré sa podáva po celom Francúzsku a priučíš sa aj rôznym tradíciám priamo od tajného hosťa ktorý sa zúčastní na našej škole varenia!
Na čo sa môžeš tešiť!
V spolupráci s Francúzskou alianciou sme si pre teba pripravili takéto menu :
Paté z kačacích pečienok s glazovanou šalotkou, slivkami a hriankou
-Rybacia polievka Bouillabaisse
Voňavá polievka z morských rýb, feniklu a paradajok
-Hovädzí steak au poivre
Steak z vyzretého hovädzieho roštenca, cognac omáčka so zeleným korením a šalotkou, zelené fazuľky, zemiakový fondant
MOŽNOSŤ PRÍPRAVY V GLUTEN-FREE VERZII (prosíme uviesť vopred do objednávky)
Kupujete kurz pre inú osobu?
Ak kurz kupujete pre inú osobu, uveďte v popise objednávky meno a priezvisko.
Foto z kurzu
Jeden z najmladších šéfkuchárov v Košiciach, ktorý otvoril svoje prvé autorské bistro. Matejova kuchyňa sa opiera o kvalitné suroviny, prevažne od lokálnych slovenských výrobcov, z ktorých dokáže vytvoriť explóziu chutí. Nezvyčajné kombinácie, ktoré by človeku bežne nenapadli. Charizmatický ukecaný a zábavný no najmä neskutočne talentovaný mladý šéfkuchár.
V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.
Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 12 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť.
Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.
Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk
Áno, darčekové poukazy si viete zakúpiť formou emailu: info@platzgroup.sk
Na kurze varenia si určite nájdete parťáka s ktorým viete zdieľať varnú jednotku a preto kľudne môžete prísť aj sám.
Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.
Michaela, 27 rokov
Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!
Marek, 23 rokov
Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.
Tomáš, 32 rokov
Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.
Peter, 35 rokov