Chuť leta

12 miest

Cena s DPH:
75,00 

Leto sa blíži a s ním aj chuť pripravovať si ľahšie a svieže jedlá!

  • Dátum kurzu: 06.05.2024 (pondelok) o 17:00
  • Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
  • Miesto kurzu: Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice

Čo sa naučíš?

Letné jedlá sú často ľahké a osviežujúce, s dôrazom na čerstvosť a sezónne ingrediencie. V lete sa často používajú zeleniny a ovocia, ktoré sú v sezóne, ako sú paradajky, cukety, papriky, uhorky, melóny a broskyne.

Medzi najobľúbenejšie letné jedlá patria šaláty, ktoré sú výborným spôsobom, ako využiť sezónne zeleniny a ovocie. Klasický letný šalát obsahuje čerstvé listové zeleniny, ako sú šalátové hlávky, rukola a baby špenát, spolu s paradajkami, uhorkami, paprikami a cibuľou. Do šalátu sa často pridáva aj bylinky a vlašské orechy.

Na grile sa často pečú rôzne druhy mäsa, ako sú kuracie alebo hovädzie mäso, a rôzne druhy zeleniny, ako sú cukety, papriky a baklažány. Grilovacie jedlá sú rýchle a jednoduché na prípravu a sú skvelým spôsobom, ako si užiť vonkajší priestor a teplé letné dni.

Do letných jedál sa často pridáva aj ovocie, ako sú jahody, maliny, melóny a broskyne. Ovocie sa často používa ako dezert, ale môže sa tiež pridať do šalátov alebo sladkých omáčok.

Celkovo sú letné jedlá oveľa ľahšie a osviežujúce, a často obsahujú viac zeleniny a ovocia. Sú ideálne pre teplé letné dni a skvelé pre rodinné pikniky, grilovanie a ďalšie vonkajšie aktivity.

Čo budeme variť

Svieža uhorková polievka s citrónom, gréckym jogurtom a pikantným cícerom 

Sweet spicy pomarančové chrumkavé krevety 

Grilovaný flank steak, chimichurri salsa, rozmarínové baby zemiaky 

Domáce tacos s avokádom a pikantnými krevetami, čerstvá mäta

 

MOŽNOSŤ PRÍPRAVY V GLUTEN-FREE VERZII (prosíme uviesť vopred do objednávky)

Kupujete kurz pre inú osobu?

Ak kurz kupujete pre inú osobu, uveďte v popise objednávky meno a priezvisko.

Foto z kurzu


Kurzom ťa prevedie Samuel Džubák

Som mladý šéfkuchár no už od malička mojím snom bolo stať sa kuchárom, šéfkuchárom a pracovať v reštaurácii, pretože som mal vždy pozitívny vzťah ku kvalitným a čerstvým potravinám, keďže sme doma pestovali zeleninu, chovali zvieratá a podobne. Ako to býva občas v kuchyni, “pokus omyl”, aj ja som skúšaním doma svoje zručnosti a rôzne kombinácie chutí a textúr nadobudol týmto spôsobom a naďalej sa zdokonaľoval. Mal som tú možnosť pracovať pod šéfkuchármi Sedlákom, či Pastulom. Bol som šéfkuchárom v reštaurácii Poetika, kde som získal ocenenie a zaradenie do najlepších reštaurácií na slovensku "Michelina" Gurmán. Mojím mottom je "variť môže každý", ako sa už spomína v jednej známej rozprávke. Gastronómia je umenie, ktoré mi chutí.

FAQ
Čo je zahrnuté v cene kurzu varenia?

V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.

Koľko účastníkov je na kurze?

Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 12 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť.

Môžem kurz stornovať?

Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.

Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk

Je možné kurz aj darovať?

Áno, darčekové poukazy si viete zakúpiť formou emailu: info@platzgroup.sk

Môžem prísť na kurz sám?

Na kurze varenia si určite nájdete parťáka s ktorým viete zdieľať varnú jednotku a preto kľudne môžete prísť aj sám.

Povedali o našich kurzoch

Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.

Michaela, 27 rokov

Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!

Marek, 23 rokov

Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.

Tomáš, 32 rokov

Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.

Peter, 35 rokov

Podobné kurzy

Catering & Eventy

Catering na svadbu či oslavu, degustácie, bufetové stoly, americká klasika či street food. Sme pripravení pripraviť ti catering každého druhu a zorganizovať tvoje eventy aj v priestoroch Platzu.

Hybaj na Platz!

Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B
040 01 Košice

Čakáme ťa

Po – Pi: 7:30 – 15:00

Výdaj jedál je do 14:00, na kávu a koláčik môžete prísť do 15:00. Zaparkuj pri nás na 1 hod. zadarmo, to stíhaš.