Chuť leta
12 miest
Leto sa blíži a s ním aj chuť pripravovať si ľahšie a svieže jedlá!
- Dátum kurzu: 06.05.2024 (pondelok) o 17:00
- Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
- Miesto kurzu: Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice
Čo sa naučíš?
Letné jedlá sú často ľahké a osviežujúce, s dôrazom na čerstvosť a sezónne ingrediencie. V lete sa často používajú zeleniny a ovocia, ktoré sú v sezóne, ako sú paradajky, cukety, papriky, uhorky, melóny a broskyne.
Medzi najobľúbenejšie letné jedlá patria šaláty, ktoré sú výborným spôsobom, ako využiť sezónne zeleniny a ovocie. Klasický letný šalát obsahuje čerstvé listové zeleniny, ako sú šalátové hlávky, rukola a baby špenát, spolu s paradajkami, uhorkami, paprikami a cibuľou. Do šalátu sa často pridáva aj bylinky a vlašské orechy.
Na grile sa často pečú rôzne druhy mäsa, ako sú kuracie alebo hovädzie mäso, a rôzne druhy zeleniny, ako sú cukety, papriky a baklažány. Grilovacie jedlá sú rýchle a jednoduché na prípravu a sú skvelým spôsobom, ako si užiť vonkajší priestor a teplé letné dni.
Do letných jedál sa často pridáva aj ovocie, ako sú jahody, maliny, melóny a broskyne. Ovocie sa často používa ako dezert, ale môže sa tiež pridať do šalátov alebo sladkých omáčok.
Celkovo sú letné jedlá oveľa ľahšie a osviežujúce, a často obsahujú viac zeleniny a ovocia. Sú ideálne pre teplé letné dni a skvelé pre rodinné pikniky, grilovanie a ďalšie vonkajšie aktivity.
Čo budeme variť
Svieža uhorková polievka s citrónom, gréckym jogurtom a pikantným cícerom
Sweet spicy pomarančové chrumkavé krevety
Grilovaný flank steak, chimichurri salsa, rozmarínové baby zemiaky
Domáce tacos s avokádom a pikantnými krevetami, čerstvá mäta
MOŽNOSŤ PRÍPRAVY V GLUTEN-FREE VERZII (prosíme uviesť vopred do objednávky)
Kupujete kurz pre inú osobu?
Ak kurz kupujete pre inú osobu, uveďte v popise objednávky meno a priezvisko.
Foto z kurzu
Som mladý šéfkuchár no už od malička mojím snom bolo stať sa kuchárom, šéfkuchárom a pracovať v reštaurácii, pretože som mal vždy pozitívny vzťah ku kvalitným a čerstvým potravinám, keďže sme doma pestovali zeleninu, chovali zvieratá a podobne. Ako to býva občas v kuchyni, “pokus omyl”, aj ja som skúšaním doma svoje zručnosti a rôzne kombinácie chutí a textúr nadobudol týmto spôsobom a naďalej sa zdokonaľoval. Mal som tú možnosť pracovať pod šéfkuchármi Sedlákom, či Pastulom. Bol som šéfkuchárom v reštaurácii Poetika, kde som získal ocenenie a zaradenie do najlepších reštaurácií na slovensku "Michelina" Gurmán. Mojím mottom je "variť môže každý", ako sa už spomína v jednej známej rozprávke. Gastronómia je umenie, ktoré mi chutí.
V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.
Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 12 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť.
Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.
Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk
Áno, darčekové poukazy si viete zakúpiť formou emailu: info@platzgroup.sk
Na kurze varenia si určite nájdete parťáka s ktorým viete zdieľať varnú jednotku a preto kľudne môžete prísť aj sám.
Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.
Michaela, 27 rokov
Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!
Marek, 23 rokov
Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.
Tomáš, 32 rokov
Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.
Peter, 35 rokov