Milujeme ryby
14 miest

Miluješ rybky? Príď na tento kurz a nechaj sa uniesť rybím dobrodužstvám!
- Dátum kurzu: 29.09.2025 (pondelok) o 17:00
- Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
- Miesto kurzu: Platz kantína, Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice
Čo sa naučíš?
Ryby sú dôležitou súčasťou mnohých kuchýň po celom svete. Ich rôznorodosť poskytuje široké spektrum chutí, textúr a spôsobov prípravy. Od sladkovodných druhov ako pstruh a kapor až po morské delikatesy ako tuniak, losos či pražma, ryby ponúkajú nespočetné možnosti pre kulinárske experimenty.
Na našom kurze „Milujeme ryby“ sa naučíš :
- Ako správne filetovať pražmu
- Prípravu dokonalého rybacieho vývaru, ktorý je základom mnohých chutných jedál
- Techniku pošírovania lososa tak, aby bol vždy jemný, šťavnatý a zároveň si zachová svoju lahodnú chuť
- Ako pripraviť autentickú červenú curry omáčku, ktorá je plná bohatých a aromatických chutí
- Prípravu čerstvej mangovej salsy s koriandrom, ktorá je osviežujúcou prílohou k rybím jedlám
- Ako pripraviť dokonalú dusenú jazmínovú ryžu s citrónovou kôrou, ktorá dodá ryži jemnú a voňavú chuť
- Vytvorenie šľahaného parfait z lososa a krémového syra
Čo budeme variť
-Šľahané parfai z lososa a krémového syra, kaviár
-Dokonalo poširovaný filet lososa s chrenovým blanc a pečenou mrkvou
-Filetovanie pražmy kráľovskej
-Rybacie červené curry s mangom
-Mangová salsa s koriandrom
-Dusená jazmínová ryža s citrónovou kôrou
-Dokonalý rybací vývar
Foto z kurzu

















Som mladý šéfkuchár no už od malička mojím snom bolo stať sa kuchárom, šéfkuchárom a pracovať v reštaurácii, pretože som mal vždy pozitívny vzťah ku kvalitným a čerstvým potravinám, keďže sme doma pestovali zeleninu, chovali zvieratá a podobne. Ako to býva občas v kuchyni, “pokus omyl”, aj ja som skúšaním doma svoje zručnosti a rôzne kombinácie chutí a textúr nadobudol týmto spôsobom a naďalej sa zdokonaľoval. Mal som tú možnosť pracovať pod šéfkuchármi Sedlákom, či Pastulom. Bol som šéfkuchárom v reštaurácii Poetika, kde som získal ocenenie a zaradenie do najlepších reštaurácií na slovensku "Michelina" Gurmán. Mojím mottom je "variť môže každý", ako sa už spomína v jednej známej rozprávke. Gastronómia je umenie, ktoré mi chutí.
V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a 1ks nealko nápoj. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.
Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 14 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť za varnou jednotkou.
Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 pracovné dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.
Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk
Áno, darčekové poukazy máme v hodnote 69€-99€, viete si ich zakúpiť na tomto odkaze:
https://www.platzgroup.sk/kategoria/skola-varenia/darcekove-poukazy/ 🙂
Na kurze varenia sú účastníci rozdelení do dvojíc. Z hľadiska kapacity bohužiaľ nie je možný doprovod. Ak si chcete vziať so sebou parťáka, je potrebné si zakúpiť lístok pre oboch.
Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.
Michaela, 27 rokov
Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!
Marek, 23 rokov
Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.
Tomáš, 32 rokov
Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.
Peter, 35 rokov