Mediteránska kuchyňa
ostáva 8 miest

Odhaľte tajomstvá mediteránskej kuchyne!
- Dátum kurzu: 21.06.2023 (streda) o 17:00
- Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
- Miesto kurzu: Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice
Čo sa naučíš?
Stredomorská strava, známa aj ako mediteránska strava, je populárnou voľbou pre mnoho ľudí po celom svete. Táto strava sa zameriava na čerstvé a sezónne suroviny, z ktorých sa pripravujú chutné a zdravé jedlá.
Mnoho základných ingrediencií, ktoré sa používajú v stredomorskej kuchyni, ako napríklad olivy, cesnak, paradajky a bylinky, bolo pestovaných a konzumovaných už v staroveku.
V priebehu stredoveku sa stredomorská kuchyňa stala ešte viac rôznorodou, keď sa k nej pridali nové ingrediencie a jedlá zo strednej Ázie a Blízkeho východu. V 16. storočí bola stredomorská kuchyňa ovplyvnená príchodom nových surovín z Nového sveta, ako sú paradajky, zemiaky a papriky.
V modernej dobe sa stredomorská kuchyňa stala populárnou po celom svete ako symbol zdravého stravovania a zdravého životného štýlu. Mnoho štúdií ukázalo, že stredomorská strava je spojená so zníženým rizikom srdcových ochorení, rakoviny a iných chorôb.
Celkovo je mediteránska strava považovaná za zdravú a výživnú voľbu, ktorá zahrnuje mnoho sezónnych a čerstvých surovín a podporuje zdravý životný štýl.
Čo budeme variť
Španielske tigrie krevety s cesnakom, paprikami a chorizzom
Francúzska rybacia polievka z Marseille
Sicílske arancini s paradajkovou salsou
Grécky citrusový koláč Revani
Foto z kurzu

Jeden z najmladších šéfkuchárov v Košiciach, ktorý otvoril svoje prvé autorské bistro. Matejova kuchyňa sa opiera o kvalitné suroviny, prevažne od lokálnych slovenských výrobcov, z ktorých dokáže vytvoriť explóziu chutí. Nezvyčajné kombinácie, ktoré by človeku bežne nenapadli. Charizmatický ukecaný a zábavný no najmä neskutočne talentovaný mladý šéfkuchár.
V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.
Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 12 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť.
Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.
Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk
Áno, darčekové poukazy si viete zakúpiť formou emailu: info@platzgroup.sk
Na kurze varenia si určite nájdete parťáka s ktorým viete zdieľať varnú jednotku a preto kľudne môžete prísť aj sám.
Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.
Michaela, 27 rokov
Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!
Marek, 23 rokov
Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.
Tomáš, 32 rokov
Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.
Peter, 35 rokov