Chuť leta 2
12 miest

Je ti horúco a nechce sa ti pripravovať náročné jedlá? Si na správnom mieste! S naším kurzom CHUŤ DO LETA sa naučíš pripravovať tie najľahšie a najrýchlejšie letné jedlá!
- Dátum kurzu: 26.06.2023 (pondelok) o 17:00
- Trvanie kurzu: 3-3,5 hodiny
- Miesto kurzu: Business Centrum BCT-2 Moldavská cesta 8B, 040 01 Košice
Čo sa naučíš?
Letné jedlá sú často ľahké a osviežujúce, s dôrazom na čerstvosť a sezónne ingrediencie. V lete sa často používajú zeleniny a ovocia, ktoré sú v sezóne, ako sú paradajky, cukety, papriky, uhorky, melóny a broskyne.
Medzi najobľúbenejšie letné jedlá patria šaláty, ktoré sú výborným spôsobom, ako využiť sezónne zeleniny a ovocie. Klasický letný šalát obsahuje čerstvé listové zeleniny, ako sú šalátové hlávky, rukola a baby špenát, spolu s paradajkami, uhorkami, paprikami a cibuľou. Do šalátu sa často pridáva aj bylinky a vlašské orechy.
Na grile sa často pečú rôzne druhy mäsa, ako sú kuracie alebo hovädzie mäso, a rôzne druhy zeleniny, ako sú cukety, papriky a baklažány. Grilovacie jedlá sú rýchle a jednoduché na prípravu a sú skvelým spôsobom, ako si užiť vonkajší priestor a teplé letné dni.
Do letných jedál sa často pridáva aj ovocie, ako sú jahody, maliny, melóny a broskyne. Ovocie sa často používa ako dezert, ale môže sa tiež pridať do šalátov alebo sladkých omáčok.
Celkovo sú letné jedlá oveľa ľahšie a osviežujúce, a často obsahujú viac zeleniny a ovocia. Sú ideálne pre teplé letné dni a skvelé pre rodinné pikniky, grilovanie a ďalšie vonkajšie aktivity.
Čo budeme variť
Svieži gin tonic s macerovaným ovocím s citrusmi
Chrumkavá cuketa s mätovým jogurtom a paradajkovým šalátom
Pečená čerstvá ryba, batatové pyré s červeným curry, paprikovo-koriandrová salsa
Pasta frutti di mare
Foto z kurzu

Jeden z najmladších šéfkuchárov v Košiciach, ktorý otvoril svoje prvé autorské bistro. Matejova kuchyňa sa opiera o kvalitné suroviny, prevažne od lokálnych slovenských výrobcov, z ktorých dokáže vytvoriť explóziu chutí. Nezvyčajné kombinácie, ktoré by človeku bežne nenapadli. Charizmatický ukecaný a zábavný no najmä neskutočne talentovaný mladý šéfkuchár.
V cene kurzu školy varenia je samotný kurz, suroviny, ktoré na kurze použijeme, a nealkoholické nápoje. Alkoholické nápoje si viete zakúpiť priamo na prevádzke.
Na otvorenie kurzu je potrebných min. 6 účastníkov. Maximálna kapacita kurzu je 12 osôb. Účastníci sú rozdelení do dvojíc, v ktorých budú variť.
Kurz školy varenia viete stornovať najneskôr 3 dni pred kurzom. Pri zrušení 2 pracovné dni pred kurzom si účtujeme poplatok 50% z ceny daného kurzu. V prípade storna (menej ako 2 pracovné dni vopred) si účtujeme 100% z ceny kurzu.
Ak sa kurzu nemôžete zúčastniť, kontaktujte nás na: info@platzgroup.sk
Áno, darčekové poukazy si viete zakúpiť formou emailu: info@platzgroup.sk
Na kurze varenia si určite nájdete parťáka s ktorým viete zdieľať varnú jednotku a preto kľudne môžete prísť aj sám.
Kurz bol pre mňa veľmi inšpiratívny – naučil som sa variť jedlá z celého sveta a teraz mám väčšiu radosť z varenia. Odporúčam ho každému, kto chce zdokonaliť svoje kuchárske zručnosti.
Michaela, 27 rokov
Moje varenie sa zlepšilo o 110% po absolvovaní kuchárskeho kurzu. Ešte raz ďakujem veľmi pekne za príjemnú atmosfréru!
Marek, 23 rokov
Kurz mi dal základy, ktoré som potreboval na to, aby som sa stal lepším kuchárom. Teraz som schopný variť rôzne jedlá z celého sveta a to mi umožnilo získavať nových priateľov a spoznávať nové kultúry.
Tomáš, 32 rokov
Kurz bol veľmi dobre zorganizovaný a učitelia boli veľmi ochotní pomáhať. Naučil som sa, ako pripravovať rôzne druhy jedál a teraz mám väčšiu sebadôveru pri varení.
Peter, 35 rokov